Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Om oss

 

 

Om Hostelling International Norge

Hostelling International Norge (HI Norge) er et landsomfattende nettverk av hosteller tilknyttet den internasjonale organisasjonen Hostelling International (HI). 

HI Norge er fellesorganisasjonen for 40 hosteller over hele Norge. Det som forener oss er vårt felles formål: Vi er mye mer enn «bare en seng».

Som ideell organisasjon har vi en lang historie, både nasjonalt og internasjonalt. Helt fra det første hostellet i Norge ble startet i Trondheim i 1930 har HI Norge vært mer enn bare et sted å overnatte. Våre hosteller er møteplasser hvor mennesker fra hele verden treffes og blir kjent med andre fra hele landet og hele verden.

Organisasjonens formål har siden starten vært å tilby rimelig overnatting og aktiviteter til medlemmer fra inn- og utland for å skape opplevelser og mellommenneskelig kontakt, og dermed fremme forståelse for ens egen og andres kultur og miljø.

Organisasjonen er politisk og religiøst nøytral. Vi er en ideell organisasjon, som innebærer at organisasjonens inntekter går tilbake til formålet. Vi har ulike prosjekter som gir uttrykk for vårt engasjement. De siste årene har vi lagt stort fokus på grønt reiseliv og bærekraft. Våre hostel har alltid prøvd å sette “den store verden” i forbindelse med lokalsamfunnet, og hvert år organiserer vi en rekke kulturelle og sosiale aktiviteter for både reisende og folk i nabolaget. 

HI Norge er en medlemsorganisasjon som bygger på både personlig medlemskap og medlemskap for bedrifter og organisasjoner. Hos oss er alle velkomne uansett alder, nasjonalitet og religion. Har du medlemskap kan du benytte deg av våre mange medlemsfordeler, både i Norge og i resten av verden.

Tilbake til toppen

 

Om Hostelling International

HI Norge er stolt del av Hostelling International (HI), et globalt nettverk av over 4 000 hostel over hele verden. Vårt fokus på mellommenneskelig kontakt har ført til at vi er blitt anerkjent av UNESCO som ideell organisasjon. Med våre 4 millioner medlemmer er vi en av verdens største medlemskapsorganisasjoner og ungdomsbevegelser.

Hostelling International (HI) er en ikke-statlig, ideell organisasjon som representerer vandrerhjemsorganisasjoner i 89 land over hele verden. Tilsammen består vi av:

 • 3,4 millioner medlemmer
 • 64 medlemsorganisasjoner
 • 3 partnerorganisasjoner
 • Private vandrerhjem med rettigheter i 23 øvrige land
 • Omtrent 35 millioner overnattinger årlig
 • 290 000 senger
 • Omtrent 500 millioner pund årlige salgsinntekter innen HI-nettverket

I 1909 ble ungdomsherberge-bevegelsen stiftet av den tyske læreren Richard Schirrmann. Bevegelsen spredte seg til flere land og i 1932 ble International Youth Hostel Federation (IYHF) etablert i Amsterdam med 11 medlemsland. Richard Schirrmann ble president. I 2006 tok IYHF til seg merkenavnet Hostelling International. Organisasjonen har hovedkontor i London. Hostelling International er anerkjent av UNESCO (United Nations’ Educational, Scientific and Cultural Organisation) og har vært styremedlem i UNWTO (United Nations’ World Tourism Organisation) siden 2014.

HI Norge har i årevis vært en av Hostelling Internationals mest framgangsrike medlemsorganisasjoner. Når det gjelder det totale antallet overnattinger årlig, har Norge ligget på en stabil femteplass de siste par årene (etter USA, Frankrike, Island og England). 

“As passionate guardians of the youth hostelling movement since its creation over one hundred years ago we are committed to communicating the benefits of worldwide youth travel and the values of Hostelling International for the next hundred years and beyond.” - Angela Braasch-Eggert, HI President

Tilbake til toppen

HI Norge i gamle dager: Norgske Ungdomsherberge
 

Om å bli et hostel

Tenker du om å bli med som hostel i HI Norge? Som HI hostel nyter du godt av en rekke fordeler:

 • Bli del av et stort nasjonalt og globalt nettverk
 • Markedsføring og salg på vår internasjonale bookingmotor hihostels.com.
 • Egen hjemmeside på hihostels.no og hihostels.com
 • Adwordkampanjer som sikrer synlighet på Googlesøk.
 • Markedsføring av hostellert på nett, blogg og i sosiale medier. Kursing og kompetanseheving om nettbasert markedsføring.
 • Innkjøpsavtaler.
 • Tilgang til komplett kvalitetssystem.
 • Mulighet til å delta på staff exhange med ansatte ved hostel over hele verden.
 • Mulighet til å motta voluntører.
 • Nettverk av verter fra hele landet som møtes og utveksler erfaringer om vandrerhjemsdrift.
   

En av de store fordelene med å være med i et globalt fellesskap er mulgheten for å få ideer, knytte nettverk og utveksle erfaringer med kollegaer fra hele verden. HI Norge arrangerer sosiale prosjekter i samarbeid med andre organisasjoner til glede for både gjester og ansatte. Hostel inviteres til å delta på disse.

Vår staff exhange-ordning gir verter og øvrige ansatte på hostel mulighet til å besøke hostel i alle verdensdeler. Hostellet kan også melde seg som vertskap og motta ansatte. HI Norge tilbyr dessuten sosialvoluntører som kan være på hostellet i kortere eller lengre perioder og blant annet skape aktiviteter for gjestene.

HI Norge har avtale med Kysten Rundt som gir gode innkjøpsbetingelser til både store og små virksomheter. I tillegg forhandler vi sentralt frem avtaler på områder der Kysten Rundt ikke deltar.

Mange av hostellene har mulighet til å ta imot større grupper. HI Norge jobber aktivt med å bygge nettverk blant organisasjoner som ønsker å bo på hostel når de gjennomfører sine idrettsarrangementer aktiviteter eller kurs og konferanser.

Hvor mye koster det å være med som hostel?

Den årlige tilknytningsavgiften du betaler til HI Norge vurderes ut i fra beliggenhet, antall senger og rom samt lengde på sesongen. Ta gjerne kontakt for å få en vurdering!

Hvilke krav stiller vi til deg som vert på et HI hostel?

En vert i HI Norge må like å jobbe med engasjerte gjester i et internasjonalt miljø. Som ideell organisasjon er det i tillegg viktig for oss at alle verter identifiserer seg med organisasjonens verdier og mål. Du må også ha et ønske om å være aktivt med i nettverket ved å delta på samlinger og bidra i erfaringsutveksling mellom verter. Hostellet må dessuten tilfredsstille alle offentlige krav og HIs minimumskrav.

Kontakt oss for en prat!

Tilbake til toppen