Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Fredskorpset til Brasil

 

Fredskorpset og Hostelling International - sammen for et grønnere reiseliv

Hostelling International Norge og Hostelling International Brasil har fått innvilget Fredskorpset-midler for å sende engasjerte unge mennesker mellom våre to organisasjoner. Fokuset er på bærekraftig turisme, jobbe med lokale bedrifter og skape bedre rutiner på vandrerhjemmene. Prosjektet er treårig og de to organisasjonene vil utveksle ansatte, frivillige og medlemmer som skal jobbe med bærekraftig reiseliv. Noe for deg? Nye utlysninger vil komme hver høst. 

Hostelling International Brasil har ca 9000 medlemmer og rundt 85 vandrerhjem i hele Brasil. Alle vandrerhjemmene her har fokus på det sosiale aspektet ved reising – på vandrerhjemmene i Brasil er Fredskorpserne en del av et ungt og internasjonalt miljø med gjester fra hele verden.

HI Norges nettside
HI Brasils nettside
 

Arbeidsoppgaver:

De to som reiser fra HI Norge til Brasil vil tilbringe 12 måneder i Brasil, og ha base i hovedstaden Brasilia. I tillegg vil man besøke flere andre vandrerhjem rundt om i landet. Her skal man læres opp i rutinene på vandrerhjemmet og være en del av teamet, mens man fokuserer spesielt på samarbeid med lokale bedrifter og hvordan vandrerhjemmet kan bli flinkere på grønt reiseliv. Kanskje lager de en undersøkelse blant vandrerhjemmets gjester? Sjekker resirkuleringsmuligheter? Deltakerne får god oppfølging fra koordinator og de andre ansatte og få sjansen til å teste ut egne ideer samt å bli kjent med folk fra hele verden.

Kvalifikasjoner:

For å kunne være Fredskorpser hos HI Norge må du ha: 

  • interesse for og engasjement rundt reiseliv og spesielt grønt reiseliv. Kanskje har du reist en del selv på vandrerhjem og hosteller rundt om i inn-og utland?
  • ideer og pågangsmot til å kunne gjøre en viktig forskjell for våre organisasjoner, og ønsker å jobbe innenfor våre tre internasjonale kjerneverdier: «inclusivity, learning & understanding and sustainability».
  • medlemskap i HI Norge/Hostelling International. Informasjon om medlemskap finner du her.
  • interesse for å lære deg portugisisk.

Praktiske detaljer:

Runde 1: Februar 2017-februar 2018

Runde 2: Februar 2018-februar 2019

Runde 3: Februar 2019-februar 2020

Hva dekkes? Fredskorpset dekker bolig, lønn, forsikringer, språkkurs og reiseutgifter. Man kan leve fint av lønnen som blir utbetalt.

Aldersgrense: De som reiser må være mellom 22 og 35 år gamle.